logo
  • 0 (232) 231 96 66 0 (232) 231 94 93
  • Namık Kemal Cd.No:101/A Şirinyer/İzmir

Sıkça Sorulan Sorular

Merak Ettikleriniz

Klimadan koku geliyor ise ortamdan kaynaklanan (yemek, toz, ahşap mobilya, vs. olabileceği gibi) filtresi kirlenmiş ve/veya bakım yapılması gerekli olabilir. Filtrenin temizliği kullanıcı tarafından yapılmalıdır. Sorun giderilemez ise Yetkili Servisimize başvurunuz.
Klima cihazınızın ısınma sezonu öncesi bakımını yaptırınız. Dışarıdan gelen soğuk hava kaynaklarının yalıtımını yaptırınız.Pencere ve kapılarınızda hava sızdıran yerleri belirleyin. Kış aylarında pencerelerinizin perdelerini kapalı tutunuz. Gündüzleri, güneş ışığını doğrudan alan pencerelerinizi açık tutunuz. Ev/Bina yalıtmak için cam yünü, plastik köpük gibi malzemeler kullanın. İç mekân sıcak hava kaçaklarını önleyin. Klimanızda gece-gündüz ve saatlere göre ayar yapma olanağı sağlayan otomatik kontrol sistemlerini kullanın.
Klimanızın yüksek performans ile çalışabilmesi için iç ve dış ünite arasındaki bakır boru mesafesinin ideal ölçülerde olması gerekmektedir. Küçük kapasiteli klimalarda (9.000 Btu/h, 12.000 Btu/h) bu mesafe yaklaşık 3–3,5 metredir ve 5 metreyi geçmesi istenmez. (Teknik olarak, 5 metrenin üzerinde montaj yapılabilir ancak sisteme ilave gaz şarj edilmesi gereklidir.) Yüksek kapasiteli klimalarda (18.000 Btu/h, 24.000 Btu/h) ideal montaj mesafesi 5 metredir. Klimanın dış ünitesi hava giriş ve çıkışının engellenmeyeceği bir yere monte edilmelidir
Klima cihazları iç ve dış ortamda değişik hava şartlarına maruz kalan cihazlardır. Cihazların ısı transfer yüzeylerinde meydana gelen kirlenme ve tahribatlar cihaz performansında düşüklüğe neden olur. Ayrıca cihaz içerisindeki soğutucu gazın işletme basıncında mevsime göre düzeltme yapılması gerekir. Bu nedenle klima cihazlarında yılda iki sefer bakım yapılması son derece önemlidir. Bu bakımların Soğutma Sezonu ( İlkbahar) ve Isıtma Sezonu (Sonbahar) öncesi yaptırmanız tavsiye edilir. Bakımı yapılmayan klimaların verimi düşecek, enerji sarfiyatınız artacaktır. Düzenli bakımı yapılan cihazlarda %30 varan elektrik tasarruflarının yanı sıra, cihazınızın da kullanım ömrü uzayacaktır. Servis teşkilatının yaygınlığı tüketici için bu nedenle önemlidir.
Sadece “bir klima cihazım olsun” mantığı ile hareket edilmemeli, kalitesi kanıtlanmış ürünler tercih edilmelidir. Uzun yıllar beraber olacağımız klimayı satan firmanın tüketici memnuyetini ilke edinmiş, tüketicisini bilgilendiren, keşif ve montaj hizmetini sorunsuz gerçekleştirebilen, servis ağı güçlü, kaliteden taviz vermeyen bir firma olmasına dikkat edilmelidir. Klima satın alırken kullanılacak cihazın modeli tercihi ve kapasitesi hakkında uzman kişilerin tavsiyeleri dikkate alınmalıdır.





Genel olarak dikkate alınması gerekenleri şöyle sıralayabiliriz:

• Üretici ve ithalatçı firma iyi seçilmeli

• Konusunda uzman ve servis ağı yaygın yetkili bir teknik servis seçilmeli

• Yedek parça güvencesi olmalı

• Satın alınacak klima sessiz, enerji verimliliği yüksek, geliştirilmiş teknik özelliklere sahip olmalı

• Fiyat değerlendirmesinde montaj ücreti dikkate alınmalı

• Teknik servis tarafından klima kullanılacak mekânda keşif yapılmalı

• Klima kapasitesi doğru hesaplanmalı

• Klima cihazı tipi doğru seçilmeli (duvar-yer veya tavan split)

• Montaj yeri doğru seçilmeli

• Mekânın bulunduğu coğrafi bölge, mekânın güneş alma durumu, mekânın izolasyonu, mekândaki kişi sayısı, mekânın çatı kat ya da ara kat olması, mekânın elektrik yükü seçilecek klima cihazının modelini ve kapasitesini doğrudan etkilemektedir.
Kapasitesi ve yeri yanlış seçilmiş kalitesiz bir klima cihazı sağlığımıza zarar verebilir. Hangi konumda olursa olsun klimanın rüzgârının karşısında durulmamalıdır. Klima çarpmalarının nedeni klima rüzgârının karşısında bulunmaktan kaynaklanmaktadır. Klimaların oluşturduğu rüzgârın ortamda bulunanları rahatsız etmemesi için manüel ve otomatik kanatçıklardan istifade edilmelidir. Bu kanatçıklar gerektiği şekilde ayarlanıp kullanıldığında kesinlikle herhangi bir rahatsızlık söz konusu olmayacaktır. Klima cihazlarının sağlık açısından büyük faydalarının olduğu bilimsel otoriteler tarafından da bildirilmektedir. Özellikle yaşlılar, kalp, şeker veya astım rahatsızlığı olanlara klimatize ortamda bulunmaları tavsiye edilmektedir. Sağlık açısından ev ve işyerlerinde 23ºC sıcaklık ve %50 bağıl nem ideal koşullardır. Bu değerleri sağlayan en ideal cihazlar da klimalardır.
Isıtılması ve soğutulması düşünülen alanın ısı kayıplarının ne kadar olduğu, hangi model klimanın kullanılması gerektiği önemlidir. Elektrik enerjisini konfora dönüştüren cihazlar olarak da tarif edebileceğimiz klimaların ısıtma ve soğutma kapasiteleri binanın yapısına, iç ve dış ortam şartları gibi birçok parametreye bağlıdır ve mutlaka uzman kişiler tarafından hesaplanmalıdır. Teknik etüt yapılmadan kullanılan cihazlardan tam verim alınamayacağı gibi maliyet ve işletme bedelleri de daima yüksek olacaktır.
Klimaların ne kadar iyi soğuttuğu veya ısıttığı dış ve iç hava sıcaklığına bağlıdır. Dış hava sıcaklığı arttıkça klimaların soğutma performansları düşer. Dış hava sıcaklığı düştüğünde ise ısıtma performansı düşer.
Klima cihazları (buzdolaplarında olduğu gibi) içerisinde bulunan gazın buharlaşma ve yoğuşma özelliğinden faydalanılarak odada bulunan ısıyı dışarıya atmaya yarayan cihazlardır. Split klimalarda, iç ünite içinden geçen gaz ortamdaki ısıyı emerek buharlaşır. Bu sayede ortam soğur. Buharlaşan gaz dış üniteye geldiğinde yoğuşur ve emdiği ısıyı dışarı atar. Bu işlem gerçekleşirken yalnızca iç ve dış ünitedeki fan motorları ve gazın cihaz içindeki dolaşımını sağlayan kompresör elektrik enerjisi harcar.
Klimalar insanların daha rahat ve verimli yaşaması amacıyla kapalı ortamların havasını soğutan, nemini alan, isteğe bağlı olarak ısıtan toz ve partikülleri filtre eden cihazlardır. Konutlardan araçlara, işyerlerinden eğitim mekânlarına kadar tüm alanlarda kullanılmaktadırlar. Klima artık lüks olmaktan çıkıp ihtiyaç duyulan bir cihaz olmuştur. Bunu oluşturan ana etken gelişen teknoloji ile bütünleşen klimalardan daha az enerji ile daha fazla verim alınmasıdır. Hızla gelişen klima teknolojisini yakından takip edemediğimiz için ısıtma ve soğutma ihtiyacımızın karşılanmasında klimaların maliyetlerinin ve harcamalarının yüksek olduğunu düşünüyoruz... Bunun aksine teknolojideki gelişmelerle bütünleşen klimalar oldukça ekonomik ve sessiz hale geldi. Elektrik harcamaları ve bakım maliyetleri azaldı. Yeni cihazlarda az enerji harcanarak çok kaliteli hava elde edilmektedir. Isıtma ve soğutma özelliklerinin yanında teneffüs ettiğimiz havayı kötü koku ve partiküllerden arındırarak temizlemektedirler. Klimalarda uygulanan elektrostatik ve karbon filtreleme yöntemlerine antifungus kaplama özelliği de eklenerek sterilizasyon artırılıp hava kalitesi yükseltildi. Uzaktan kumanda sistemine kazandırılan I FEEL (Hissediyorum) özelliği sayesinde klimanız ortamın ısı derecesini sizin ısı ihtiyacınıza göre en yakın değerlerde dengeleyebilmektedir. Sağlık koşullarına uygun ideal ısıtma ve soğutma sağlayan klimalar ısı pompası özelliği ile 0 °C’nin altındaki sıcaklıklarda çok ekonomik ısıtma sağlarlar. Havadaki nemi alarak ideal konfor şartlarını oluştururlar. Otomatik sıcaklık kontrolü ile ortamın ısısını ölçerek arzu edilen sıcaklık derecesi elde edilene kadar çalışmayı sürdürerek dış hava şartlarına rağmen iç ortamdaki ısıyı sabit tutarlar. Otomatik ve mekanik hava yönlendirme kanatçıkları sayesinde havayı sağa sola, aşağı yukarı homojen bir biçimde dağıtırlar. Böylece klimadan kaynaklanan rahatsızlıklar da önlenmiş olur. FUZZY konumunda mikroişlemci kontrolü ile kullanıcı alışkanlıklarını belirleyerek sıcaklık ayarı ve fan hızı seçimini hafızadan yapabilmektedir. Anti bakteriyel filtreler kullanıcı tarafından hiçbir zorluk çekilmeden sökülüp yıkanabilir şekilde yeniden tasarlanmıştır. SLEEP (uyku) konumunda uyku için ideal konfor şartları oluşturularak ortam ısısı 7 saate kadar kontrollü olarak azaltılıp artırılmaktadır. Ortamın ısı değerini kumandadan öğrenebilmekteyiz. Bu gelişmelerden en faydalı şekilde istifade edebilmek için mutlaka teknik destek alınmalıdır.